Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αναβολή σεμιναρίου - Νέο Σεμινάριο "Παιχνίδι και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση"

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τα Σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 και Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010, αναβάλλονται, λόγω κωλύματος της εισηγήτριας Ασπασίας Βασιλάκη.
Για την ακριβή ημερομηνία πραγματοποίησής τους θα σας ενημερώσουμε με επόμενα κείμενά μας.
Στη θέση του δεύτερου Σεμιναρίου (19 Οκτωβρίου), στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010, από τις 6 τις 9 το απόγευμα, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων οργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Το παιχνίδι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».
Το παιχνίδι είναι ένας ευχάριστος, φυσικός τρόπος μάθησης για το παιδί. Μπορούμε να το αξιοποιούμε στο μάθημά μας στο σχολείο. Στο σεμινάριο παρουσιάζονται διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διάρκεια προγραμμάτων και δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Το Σεμινάριο έχει καθαρά βιωματικό χαρακτήρα. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε διάφορα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια που έχουν διαμορφωθεί, να παίξουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στη συνέχεια τα παιχνίδια αυτά στην τάξη, στο σχολείο και σε διδακτικές επισκέψεις, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και σχετικών μαθημάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
6.00 – 6.30: Εισαγωγική παρουσίαση
Επιτραπέζια παιχνίδια
Παιχνίδια με κάρτες
Παιχνίδια σε υπολογιστές
Μουσικοκινητικά παιχνίδια
Θεατρικό παιχνίδι
Παιχνίδια με τη γλώσσα
6.30 – 7.15: Πρακτική άσκηση σε ομάδες: Παιχνίδια με τη γλώσσα
7.15 – 7.30: Διάλειμμα
7.30 – 8.30: Περιβαλλοντικά παιχνίδια ομαδικά με την Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη
8.30 – 9.00: Συζήτηση
Η Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη είναι δασκάλα που έχει εργαστεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και, μαζί με τον Θεόδωρο Κουσουρή είναι συγγραφέας του βιβλίου «Περιβαλλοντικά παιχνίδια …στο Περιβάλλον, για το Περιβάλλον και την Αειφορία».

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο 28210 -28405, κιν. 6973692680 ή στον ημιώροφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (Δωδεκανήσου 8, Χανιά 73132), στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Αγωγής Φώτη Ποντικάκη.