Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δίκτυο Ανταλλαγών στα Χανιά

Δημιουργήθηκε στα Χανιά το Δικτυο Ανταλλαγών με την βοήθεια και την συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας. Η πρώτη συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/10 στο εργατικό κέντρο Χανίων και τα συμπεράσματα ήταν ενθαρυντικά τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από το ενδιαφέρον που έδειξαν για ένα τέτοιο εγχείρημα όσοι παραβρέθηκαν.
Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, πολιτικών και κοινωνικών θέσεων ήρθαν κοντά και συμφώνησαν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν για ένα κοινο σκοπο την αλληλεγγύη στους δύσκουλους καιρούς που περνάμε και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας στις ανθρώπινες σχέσεις μέσω από το εναλλακτικό εμπόριο.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων βασίζεται σε ένα εναλλακτικό νόμισμα την Μονάδα με την οποια τα μέλη έχουν συναλλαγές μεταξύ τους. Κάθε μέλος ανταλλάσει διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες με τα άλλα μέλη καθώς και συμμετέχει στο ανταλλακτικό παζάρι που θα πραγματοποιείται στην πόλη ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
Στο παζάρι μπορεί να λαμβάνει μέρος οποιοσδήποτε θελήσει χωρίς αναγκαία να είναι μέλος του Δικτύου,με την προϋπόθεση να φέρει κάτι να ανταλλάξει όπως τρόφιμα,αντικείμενα,είδη ένδυσης κ।α.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: