Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης του ΚΠΕ Βάμου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 7, Υποέργο2, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, και του Περιφερειακού Δικτύου Π.Ε. «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!» διοργάνώνει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (δίπλα στο Ωδείο) στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων Εργαστήριο Επαναχρησιμοποίησης ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμμετέχει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, 6 μμ έως 9 μμ..
Στο Εργαστήριο αυτό θα υπάρχουν τρεις παράλληλες δραστηριότητες:
Α) Κατασκευή πάνινης τσάντας από παλιό μπλουζάκι ή παντελόνι.
Β) Κατασκευή φωτιστικού αξιοποιώντας παλιό γυάλινο βαζάκι που δε χρειαζόμαστε πια.
Γ) Κατασκευή μάσκας με επαναχρησιμοποίηση υλικών.
Στόχος της δράσης αυτής ήταν να γνωρίσουν τρόπους επαναχρησιμοποίησης υλικών και να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες και η τοπική κοινωνία κάθε σχολείου για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, και ζητήματα καταστροφής της φύσης, και επιπτώσεών τους στην υγεία μας να περιοριστούν. Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά.
Η δράση αυτή εντάσσεται στον κύκλο δράσεων για την επαναχρησιμοποίηση και γίνεται με αφορμή την Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης που προκήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑναυκλωσSOSτε» (το Περιφερειακό αυτό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συντονίζεται από το ΚΠΕ Βάμου) για την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, μια κοινή μέρα δράσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολείων του Δικτύου για την Επαναχρησιμοποίηση. Στη δράση αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από 38 σχολεία και από τρία Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Επαναχρησιμοποίησης είναι ελεύθερη για όποιον-α θέλει να πάρει μέρος. Απαραίτητο είναι όμως να έχει κανείς μαζί του ένα παλιό μπλουζάκι ή παντελόνι, ένα βάζο που δε χρειάζεται πια και κομμάτια ύφασμα για να αξιοποιηθούν στα εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: