Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα Επαναχρησιμοποίησης από το Δίκτυο "ΑνακυκλωSOSτε" η Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 7, Υποέργο2, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, και του Περιφερειακού Δικτύου Π.Ε. «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!» την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, κοινή δράση σχολείων και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης με θέμα
«Ημέρα της Επαναχρησιμοποίησης»
Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η τοπική κοινωνία κάθε σχολείου για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, και ζητήματα καταστροφής της φύσης, και επιπτώσεών τους στην υγεία μας να περιοριστούν. Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά. Πολλά υλικά μπορούν, αντί να καταλήξουν στους κάδους των σκουπιδιών, να αποκτήσουν μια νέα ζωή (επαναχρησιμοποίηση), μια νέα χρήση για τους ίδιους ανθρώπους ή για κάποιους άλλους.
Για το σκοπό αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου αποφάσισε να ορίσει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ως κοινή μέρα δράσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολείων του Δικτύου για την Επαναχρησιμοποίηση.
Την ημέρα αυτή, μαθητές κι εκπαιδευτικοί οργανώνουν μια δράση επαναχρησιμοποίησης υλικών στην τάξη, στο σχολείο ή στη γειτονιά τους:
Στα πλαίσια της Ημέρας Επαναχρησιμοποίησης του Δικτύου εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Βάμου θα πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση στο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα στα Χανιά. Εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Ανωγείων  θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη δράση στο Δημοτικό Σχολείο Μελιδονίου στο Ρέθυμνο, ενώ εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Αρχανών θα πραγματοποιήσουν δράσεις επαναχρησιμοποίησης στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στις Αρχάνες με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού και το 52ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.
Παράλληλα, συμμετέχοντας στην Ημέρα Δράσης του Δικτύου «ΑνακυκλωSOSτε» θα πραγματοποιήσουν δράσεις επαχρησιμοποίησης στους χώρους των σχολείων τους εκπαιδευτικοί σε άλλες 34 σχολικές μονάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, συγκεκριμένα στα εξής σχολεία:
1. Γυμνάσιο Σούδας Χανίων
2. 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων
3. 20ό Νηπιαγωγείο Χανίων
4. Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Χανίων
5. Νηπιαγωγείο Πλατανιά Χανίων
6. Δημοτικό Σχολείο Βάμου Χανίων
7. 30ό Νηπιαγωγείο Χανίων
8. 31ο Νηπιαγωγείο Χανίων
9. Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου
10. 6ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
11. 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
12. 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
13. 1ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
14. 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων
15. 1ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών Χανίων
16. 4ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών Χανίων
17. 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας Χανίων
18. 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου Χανίων
19. Δημοτικό Σχολείο Παλαιόχωρας Χανίων
20. 3ο Νηπιαγωγείο Χανίων
21. 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων
22. Δημοτικό Σχολείο Γερανίου Χανίων
23. Νηπιαγωγείο Αγγελιανών Ρεθύμνου
24. Νηπιαγωγείο Άλφα Ρεθύμνου
25. Νηπιαγωγείο Μελιδονίου Ρεθύμνου
26. Νηπιαγωγείο Μισιρίων Ρεθύμνου
27. Νηπιαγωγείο Ρουσσοσπιτίου Ρεθύμνου
28. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
29. 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
30. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου Ρεθύμνου
31. Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης Ρεθύμνου
32. 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος Ρεθύμνου
33. Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστής Ρεθύμνου

34. 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: