ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Πολλές και ωραίες ζωγραφιές έστειλαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Ν. Χανίων για το διαγωνισμό ζωγραφικής που οργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι ζωγραφιές όλες παρουσιάστηκαν σε έκθεση που έγινε στον θερινό κινηματογράφο του Δημοτικού Κήπου Χανίων την προηγούμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010. 6 από τις ζωγραφιές αυτές βραβεύτηκαν.

Για τα δημοτικά σχολεία:

1ο βραβείο η ζωγραφιά της Σοφίας Φάσσου από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στις ταράτσες των κτιρίων, με πάρκα και πράσινο στην πόλη, με βιβλιοθήκες και εργοστάσια ανακύκλωσης.

2ο βραβείο η ζωγραφιά της Μαρίας Ναούμ από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Απεικονίζει σκηνή δεντροφύτευσης δίπλα στα καμένα, ένα μήνυμα φροντίδας για τη φύση.


3ο βραβείο η ζωγραφιά του Μανώλη Ψωματάκη από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Οι γλάροι, τα πουλιά, μας φωνάζουν «Καθαρίζουμε», σε μια σκηνή από παραλία. Ένα μήνυμα για καθαρές ακτές.
Για τα νηπιαγωγεία:

1ο βραβείο η ζωγραφιά της Έλενας Παπαδουλάκη από το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων. Τα σκουπίδια χαμογελαστά μέσα στον κάδο ανακύκλωσης, ενώ μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην ανακύκλωση.

2ο βραβείο η ζωγραφιά του Αλέξανδρου Συμεών από το Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα. Δυο εικόνες αντίθετες: Ένα καμένο δάσος με σύνθημα «Όχι φωτιά στο δάσος», κι ένα δάσος ζωντανό και καταπράσινο με τα πουλιά να πετάνε, τον ήλιο χαμογελαστό και το ουράνιο τόξο στον ουρανό και σύνθημα «Αγαπάμε το δάσος».

3ο βραβείο η ζωγραφιά δυο παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Χανίων, του Ρενάτο Τζαφά και της Κορίνας Γουβεράκη. Τα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι συμμετέχουν στην ανακύκλωση χαμογελώντας. Κι ο κάδος της ανακύκλωσης χαμογελάει μαζί τους!

Ελπίζουμε τα μηνύματα των παιδιών μέσα από τις ζωγραφιές τους να τα πάρουν και οι μεγάλοι, φροντίζοντας για τη φύση, προστατεύοντας το δάσος, ανακυκλώνοντας τα σκουπίδια, προωθώντας ήπιες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και χώρους πρασίνου στις πόλεις.