Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Βιοποικιλότητα στην Κρήτη. Δράσεις έρευνας, προστασίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Νομό Χανίων

Με την ευκαιρία του εορτασμού του Διεθνούς ‘Έτους Βιοποικιλότητας 2010, διοργανώνεται στην Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17:30 στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων εκδήλωση με θέμα «Βιοποικιλότητα στην Κρήτη. Δράσεις έρευνας, προστασίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Νομό Χανίων».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενημερωθούν για την πλούσια βιοποικιλότητα της Κρήτης και σκοπός της είναι, μέσω των παρουσιάσεων και των συζητήσεων, να διαμορφωθούν προτάσεις για νέα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω σύντομες παρουσιάσεις:

  • Χλωρίδα της Κρήτης, Φουρναράκη Χριστίνα βιολόγος ΜΑΙΧ
  • Δράσεις προστασίας και ενημέρωσης για τη βιοποικιλότητα, εκπρόσωπος της Διευθυνσης Δασών Χανίων
  • Παρουσίαση προγράμματος Reverse Interreg IVC «Περιφερειακές ανταλλαγές και χάραξη πολιτικής για την προστασία και ανάδειξη της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη», Γώτσιου Παναγιώτα βιολόγος ΜΑΙΧ
  • Παρουσίαση του προγράμματος LIFE+ Junicoast «Δράσεις για την προστασία των παράκτιων αμμοθινών με είδη Κέδρων στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο», Ρεμούνδου Ηλέκτρα ΜΑΙΧ
  • Καλές πρακτικές στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, υπεύθυνη τμήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β’βάθμιας εκπαίδευσης Ν.Χ. Αντωνιάδου Βούλα βιολόγος.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των προγραμμάτων Interreg IVC “REVERSE” και LIFE+ “JUNICOAST” και συνδιοργανώνεται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, και τα τμήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των διευθύνσεων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2821035000 –εσ. 716 Γώτσιου Παναγιώτα και 578 Ρεμούνδου Ηλέκτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: