Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πρόσκληση για τη δημιουργία Περιβαλλοντικής Ομάδας Εκπαιδευτικών

Η ραδιενέργεια που διέρρευσε στη Φουκουσίμα και το πυρηνικό θρίλερ που ζούμε, κάνει περισσότερο από ποτέ αναγκαία την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Για το λόγο αυτό, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011, στις 7.30 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων (Μπουνιαλή 13-19), γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας Περιβαλλοντικής Ομάδας Εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του Συλλόγου.
Σε μια περίοδο που η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση περιορίζεται (μείωση κονδυλίων, υπολειτουργία Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), η Περιβαλλοντική Ομάδα θα μπορούσε:
· Να λειτουργεί ως δίκτυο εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, βοηθώντας στην ανταλλαγή ιδεών, πρακτικών και υλικού.
· Να οργανώνει κοινές δράσεις σχολείων (π.χ. Ημέρες Δράσης)
· Να οργανώνει Σεμινάρια και εκδηλώσεις (π.χ προβολές, εθελοντικές δράσεις κ.ά.)
· Να συμμετέχει σε Επιτροπές και πρωτοβουλίες πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα (Λαφονήσι, Αγίους Αποστόλους, στρατόπεδο Μαρκοπούλου και άλλοι χώροι πρασίνου ή ελεύθεροι χώροι).
· Να δημιουργεί φακέλους εκπαιδευτικού υλικού για συγκεκριμένα θέματα (π.χ. Πυρηνική Ενέργεια) για χρήση από τα σχολεία.Τα παραπάνω είναι μερικές ιδέες μόνο. Η ίδια η ομάδα μπορεί και

Δεν υπάρχουν σχόλια: