Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργούσε τις προηγούμενες σχολικές χρονιές στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, πρόκειται σύντομα να επαναλειτουργήσει για την εκπαίδευση των μαθητών στη σωστή οδική συμπεριφορά και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται από 9 έως 12 το πρωί. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί με κατάλληλη συζήτηση και δραστηριότητες από πριν από το σχολείο, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσουν, μετά την επίσκεψη, δραστηριότητες εμπέδωσης στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν τα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν στις δραστηριότητες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βοηθώντας την εκπαιδευτικό που έχει αναλάβει την εκπαίδευση των μαθητών. Σημαντικό είναι επίσης να έχουν τα παιδιά μαζί τους νερό, κάτι για φαγητό, κατάλληλη ενδυμασία ανάλογη με τις καιρικές συνθήκες (π.χ. καπελάκια για τον ήλιο, ζακέτες ή σακάκια για το χειμώνα, αθλητική περιβολή καθώς η εκπαίδευση περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου και μικρών ηλεκτρικών αμαξιών).
Για δηλώσεις συμμετοχής (τμήματα έως 30 ατόμων) επικοινωνήστε στο τηλ. 28210-28405 ή 28210-28077. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6949 466351 (Ίνη Γεόγλου).
Για τις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής προτεραιότητα έχουν τμήματα που έχουν αναλάβει και υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα Καινοτόμων Δράσεων και οι εκπαιδευτικοί τους συμμετέχουν σε σχετικές Επιμορφωτικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: