Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα σχολεία χρειάζονται ένα δωρεάν γεύμα για όλα τα παιδιά

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων παίρνει μια πρωτοβουλία για την καθιέρωση δωρεάν γεύματος για τα παιδιά στα σχολεία, με την παρακάτω ανακοίνωση:
Οι πρόσφατες λιποθυμίες μαθητών από ασιτία σε σχολεία της χώρας μας και πριν λίγες μέρες και σε σχολείο της Κρήτης μας δείχνουν τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η τρόικα και το ΔΝΤ, οδηγώντας κυριολεκτικά στη λιμοκτονία μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, με ένα εκατομμύριο άνεργους, το μισό πληθυσμό κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας και τα χαράτσια στους φτωχούς να διαδέχονται το ένα το άλλο, με την απειλή ακόμη και να τους κόψουν το ρεύμα εκτός από τους μισθούς και τη δουλειά!
Σε όλα αυτά δεν πρέπει να μένουμε απαθείς. Πρέπει να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα και στους συλλογικούς μας φορείς, να ενεργοποιήσουμε διαδικασίες συμμετοχής και άμεσης δημοκρατίας, να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που αφήνει στο απυρόβλητο τους πλούσιους και τις τράπεζες και φορολογεί μονίμως εργαζόμενους, φτωχούς και άνεργους.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία που πρέπει να πάρουμε σα συλλογικοί φορείς για να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να λιμοκτονήσουν, να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή με τοπικά προϊόντα, στηρίζοντας παράλληλα και τον αγροτικό μας κόσμο. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία σήμερα η καθιέρωση ενός δωρεάν γεύματος με τοπικά υγιεινά προϊόντα για όλα τα παιδιά σε κάθε σχολείο. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, της κυβέρνησης και των Δήμων να το ξεκινήσουν άμεσα, σήμερα, πριν αρχίσουμε να έχουμε θανάτους παιδιών από ασιτία λόγω της πολιτικής που ασκούνε με τα μνημόνιά τους.
Εμείς από την πλευρά μας δε θα μείνουμε σε μια απλή ανακοίνωση, αλλά, εφαρμόζοντας και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, θα προχωρήσουμε στην ενεργητική διεκδίκηση ενός δωρεάν γεύματος για όλα τα παιδιά με υγιεινά τοπικά προϊόντα στα σχολεία, μέσα από μια Ημέρα Δράσης στα σχολεία μέσα στο Δεκέμβριο.
Στόχος μας είναι να δείξουμε σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις, θα μπορούσαν να το κάνουν κάθε μέρα με τις πολλαπλάσιες δυνάμεις και πόρους που διαθέτουν το κράτος και οι Δήμοι, εάν βέβαια έχουν την πολιτική βούληση
Για την προετοιμασία της Ημέρας Δράσης καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να βοηθήσουν σε σύσκεψη την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Εμπορικό Κέντρο «Ερμής», Μπουνιαλή 13-19, Χανιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: