Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί και φέτος στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, με μία εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποσπασμένη εκεί (καθώς και μία υπάλληλο του Δήμου Χανίων) για την εκπαίδευση των μαθητών στη σωστή οδική συμπεριφορά και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η εκπαίδευση των μαθητών γίνεται από 9 έως 12 το πρωί.

Υπενθυμίζουμε για τους εκπαιδευτικούς που με τα τμήματά τους έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής:

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί με κατάλληλη συζήτηση και δραστηριότητες από πριν από το σχολείο, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσουν, μετά την επίσκεψη, δραστηριότητες εμπέδωσης στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν τα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν στις δραστηριότητες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βοηθώντας την εκπαιδευτικό που έχει αναλάβει την εκπαίδευση των μαθητών.

Σημαντικό είναι επίσης να έχουν τα παιδιά μαζί τους νερό, κάτι για φαγητό, κατάλληλη ενδυμασία ανάλογη με τις καιρικές συνθήκες (π.χ. καπελάκια για τον ήλιο, ζακέτες ή σακάκια για το χειμώνα, αθλητική περιβολή καθώς η εκπαίδευση περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου και μικρών ηλεκτρικών αμαξιών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: