Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Καθαρισμοί παραλιών την Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΤο Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2013 Εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών σε παραλίες των Δήμων Αποκορώνου, Χανίων και Πλατανιά με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Στην ποραλία των Καλυβών στον Αποκόρωνα θα είναι μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Καλυβών, Βάμου και Νιού Χωριού.
  • Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά μαθητές κι εκπαιδευτικοί από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας
  • Στις παραλίες του Πλατανιά μαθητές κι εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία Πλατανιά, Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου στις αντίστοιχες παραλίες.
Η δράση αυτή θα γίνει με τη συνεργασία των Δήμων Αποκορώνου, Χανίων και Πλατανιά Ν. Χανίων και εντάσσεται στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που στην Ελλάδα συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια διεθνής μέρα δράσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι εθελοντικοί καθαρισμοί δεν υποκαθιστούν την ευθύνη καθαριότητας που έχουν οι αρμόδιοι σε κάθε περιοχή φορείς. Αναδεικνύουν την αναγκαιότητα συμμετοχής των πολιτών, μικρών και μεγάλων, στη λύση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών. Τα σκουπίδια δηλητηριάζουν νερό, έδαφος, αέρα, γεωργικά προϊόντα, ανθρώπους και ζώα. Οι πολίτες βοηθούν στη λύση του προβλήματος αυτού:
  • μειώνοντας τα σκουπίδια,
  • συμμετέχοντας στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση,
  • ξαναχρησιμοποιώντας προϊόντα που μπορούν να βρουν μια νέα χρήση αντί να καταλήξουν στις χωματερές και στη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: