Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Καθαρά Δευτέρα στους Αγίους Αποστόλους


Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων καλεί τους Χανιώτες την Καθαρά Δευτέρα στη δημόσια έκταση των Αγίων Αποστόλων, στη γιορτή που καθιερώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή γι’ αυτή τη μέρα, μέσα από το δικό τους – δικό μας αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της περιοχής. Μέλη της Επιτροπής Αγώνα θα είναι στο καθιερωμένο σημείο από τις 10.30 το πρωί.

Οι 11.500 υπογραφές ενάντια στο ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση της περιοχής που συγκέντρωσε η Επιτροπή Αγώνα, οι μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών, πέτυχαν να αλλάξουν τη στάση της δημοτικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που αρχικά διαπραγματεύονταν το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση ολόκληρης ή μέρους της περιοχής. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών πέτυχαν να παραχωρηθεί το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης στο Δήμο Χανίων, όμως παραμένει ακόμη άγνωστη η τύχη του 1/5 της δημόσιας έκτασης που δεν παραχωρήθηκε ακόμη.

Σήμερα, Επιτροπή Αγώνα και ευαίσθητοι πολίτες πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα
  • για να παραχωρηθεί το σύνολο της δημόσιας έκτασης,
  • για να μην περάσουν οι προσπάθειες ιδιωτών διεκδικητών της δημόσιας έκτασης να αποσπάσουν κομμάτια δι’ ίδιον όφελος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου,
  • για να μην τσιμεντοποιηθεί η περιοχή,
  • για να υπάρξει η φροντίδα που έχει ανάγκη η περιοχή,
  • για να επιβληθεί ο έλεγχος όσων επιμένουν αυθαίρετα να ανεβοκατεβαίνουν πάνω στα ακρωτήρια και τους χώρους πρασίνου με ΙΧ και μηχανές βάζοντας σε κίνδυνο ανύποπτους πολίτες,
  • για να προστατευθεί το οξυγόνο, η δροσιά κι ο χώρος ελεύθερης κολύμβησης και άθλησης για όλους τους πολίτες που τόσα χρόνια έχουμε πετύχει να κρατήσουμε χωρίς εισιτήρια, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα και τσιμέντα, όπως ήταν τα σχέδια των διαφόρων «επενδυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: